:: Muhasabah diri ::

"Ya Allah, sesungguhnya aku mohon kepada-Mu datangnya rahmat-Mu, azimat-azimat ampunan-Mu, berikanlah kebahagian dan kesejahteraan rumahtanggaku , keselamatan dari segala dosa, beroleh segala kebaikan, mendapat syurga dan selamat dari neraka-Mu."

"Ya Allah..lindungi anak-anak ku Sofea Inara , Adam Irhami & Luqman Ikrami. Lindungi mereka dari segala musibah dan keburukan. Jadikanlah mereka anak yang soleh , beriman dan mendirikan solat mu...supaya mereka beroleh kejayaan dunia dan akhirat. Amin Ya Rabal - Alamin..."



Monday, August 29, 2016

Merdeka celebration dress



Anak kalau dah request something.. aduhai..tak sampai hati ibu tak buat.

As usual attitude cikgu2 sofea ni suka bagi short notice a.k.a buat keje last minit. Esok nak ade event kul 11malam baru inform bagitau. Esok nak kena bawak itu ini, 9 mlm baru inform mak bapak budak2 ni..dah biasa kan!

Masuk je sofea dalam kereta tadi dia terus bagitau yg dia jadi wakil kelas meragakan pakaian merdeka. Alahai.. mana la nak cari kan.. cikgu suruh pakai baju kurung tah pape pegang bendera. Hellooo.. ibu ni kalau nak buat biarla buat betul2. Erm.. just to make her happy. Gigih la angkut 4 beradik pi cari kain bendera. Pegi 1st kedaj tutup.. tpksa la pg kedai yang jauh sikit dr rmh.. alhamdulillah ade. Lisa pula dah la merengek sbb dia poo masa nk keluar seblum tu.  

Malam.. ibu jahit tangan buat instant double loop shawl senang utk sofea pakai kat sekolah esok. Lebihan bendera tu ibu jahit keliling bawah dress sebab dress tu senteng sikit. Dress dia umo 6 tahun kut... huhuhu 

Tadaaaa... dah siap! And ibu puas hati. Tq to opah kebetulan ada sebab tolong2 sama jahitkan part bawah dress tu. 

And she is happy!

**treat ur love special**

No comments: