:: Muhasabah diri ::

"Ya Allah, sesungguhnya aku mohon kepada-Mu datangnya rahmat-Mu, azimat-azimat ampunan-Mu, berikanlah kebahagian dan kesejahteraan rumahtanggaku , keselamatan dari segala dosa, beroleh segala kebaikan, mendapat syurga dan selamat dari neraka-Mu."

"Ya Allah..lindungi anak-anak ku Sofea Inara , Adam Irhami & Luqman Ikrami. Lindungi mereka dari segala musibah dan keburukan. Jadikanlah mereka anak yang soleh , beriman dan mendirikan solat mu...supaya mereka beroleh kejayaan dunia dan akhirat. Amin Ya Rabal - Alamin..."



Wednesday, May 9, 2012

Resipi Bihun Kungfu Maryam


Actually gambar ni lebih kurang sama dgn bihun kungfu maryam..(lupe la dpt kt blog mana..)
Bahan-bahan :
Segenggamm bihun (dicelur smpi masak)
sebiji telur
seulas bwg putih
tomato
brokoli
puree jagung (boleh buat creamy style, separuh blend hancur, separuh cincang)
carrot
celery stick
homemade stock ayam (if xde boleh letak isi ayam lepas tumis bawang & letak air biasa je)

Cara buatnye :
campur telur dgn bihun, letak minyam sikit atas non stick pan, goreng hingga masak.
untuk kuah - tumis bawang dgn olive oil, masukkan stock ayam dan sedikit air, lepas tu masukkan sayuran e.g carrot, jagung, celery, tomato, then last brokoli.

dah siap.....

selamat berkungfu.


No comments: