:: Muhasabah diri ::

"Ya Allah, sesungguhnya aku mohon kepada-Mu datangnya rahmat-Mu, azimat-azimat ampunan-Mu, berikanlah kebahagian dan kesejahteraan rumahtanggaku , keselamatan dari segala dosa, beroleh segala kebaikan, mendapat syurga dan selamat dari neraka-Mu."

"Ya Allah..lindungi anak-anak ku Sofea Inara , Adam Irhami & Luqman Ikrami. Lindungi mereka dari segala musibah dan keburukan. Jadikanlah mereka anak yang soleh , beriman dan mendirikan solat mu...supaya mereka beroleh kejayaan dunia dan akhirat. Amin Ya Rabal - Alamin..."



Monday, June 4, 2012

Pengorbanan

Lama dah tak update blog..kalo tak dulu hari2 pun ibu post entry,.pagi ni ibu still laying on the mat lagi...bwk laptop ke depan baring sebelah Luq..(8.05minit)...Hari ni Kak long dengan Abang Aa demam..buat kali ke berapa pun ibu dah tak ingat. Ubat tersusun rapi banyak kat atas peti ais tu...banyak2...ermm...

Hari tu Abang Aa kene amik blood test sbb asyik demam je..kurang selera makan pun ye..(mmg anak2 ibu xde selera makan bila umur dah nk masuk 2thn..ke faktor genetik?)..Ar-Ridzuan kata dikhuatiri ada leukimia ,,,masa ibu dngr dari ayah tu tak terkata apa dah..dalam hati berdoa biarlah doktor tu salah..Anak ibu semuanye baik2 saja,...Alhamdulillah Abang Aa takde pape...tp nk kene buat cek up jantung plak..kunun ada yg longgar la..ermm doktor ni ada2 je...tapi takpe la...cek je kan..tak salah pegi cek..

Kak long pulak semalam kene nebullizer sbb batuk dah lebih 2 minggu. Ha...mmg kluar kahak la..tapi tak tau la sbb neb tu ke atau sbb dia dah nangis2..Wallahualam...ape pun bila dah kluar kahak tu baru la kurang batuk dia..

Luq alhamdulillah,..sekarang dah mengundur2..berpusing 360' kalo kat atas tilam tu...Cuma luq aje yg masih selsema..idung tu ibu dengar cam tak smooth je bernafas...ada samting yg block...

Aduhai.........................................Ibu berdoa mintak anak-anak ibu sihat..dijauhkan segala penyakit... dilindungi Allah SWT. Dan Ibu berdoa supaya Allah tenangkan fikiran ibu...supaya ibu boleh senyum setiap hari.. Ibu ni emo kan?