:: Muhasabah diri ::

"Ya Allah, sesungguhnya aku mohon kepada-Mu datangnya rahmat-Mu, azimat-azimat ampunan-Mu, berikanlah kebahagian dan kesejahteraan rumahtanggaku , keselamatan dari segala dosa, beroleh segala kebaikan, mendapat syurga dan selamat dari neraka-Mu."

"Ya Allah..lindungi anak-anak ku Sofea Inara , Adam Irhami & Luqman Ikrami. Lindungi mereka dari segala musibah dan keburukan. Jadikanlah mereka anak yang soleh , beriman dan mendirikan solat mu...supaya mereka beroleh kejayaan dunia dan akhirat. Amin Ya Rabal - Alamin..."



Wednesday, November 21, 2012

November 2012

Salam, 

Wow..Its been 6th years of my marriage... Alhamdulillah bersyukur ke hadrat Allah SWT dianugerahkan suami yang sangat memahami, yang baik hati, yang berilmu, yang pandai jaga hal ehwal anak-anak.. Dan dikurniakan anugerah yang sangat-sangat indah. Anugerah dan harta didunia & akhirat..what else if not my little Sofea, Adam & Luqman..Hari-hari indah dipenuhi dengan kerenah, aktiviti dan suara mereka. Walaupun agak sukar bila kesihatan anak-anak tidak stabil..tapi alhamdulillah semangat untuk jadi lebih kuat sentiasa ada dalam mengharungi dugaan... 



Gambar iftar2012 di Hotel Heritage Ipoh.

Semoga Allah merahmati kami sekeluarga. Amin.


Oklah , after Sofea admitted haritu, we attended Hari Iftihal 2012 Tadika Aiman. Tak sangka pula Sofea dapat No.3 dalam kelas.. Tahniah Sophie.. :D

hehehe comel je sofea..jalan langkah laju-laju.

Tahniah sweetie. Ibu & Ayah bangga dengan sofea.. :D 


Of course tak pernah lupa buat muka nakal! 

Supposedly Sofea buat performance dengan group Saidina Uthman yang lain. Tapi belon meletup telah menghancurkan semuanya..ehhehehe Sofea takut belon! huhuhu Sian anak ibu.
Burung yang berkicauan, 
Air mengalir tenang, 
Sejuk mata memandang damai mempersonakan ...

Gadis ditepi bendang, 
Padi melambai-lambai..
Walau panas membahang tetap tersenyum riang...

Kekirilah ahai..kekananlah ahai..
Inilah desa yang tercinta ahai..
Menarilah ahai..
Menyanyilah ahai..
Riangnya suara mereka didesa tercinta.. :D

Ibu terpaksa temankan sofea atas naik stage untuk ambil award. :D Anyhow Ibu cuma temankan belakang stage je:D 





#Luqman masih demam sampaikan hari ni buang air besar ada keluar darah sikit2,.. demam panas sangat... Nak tengok perkembangan dia camna esok hari.. if masih begitu jugak, terpaksa ke klinik lagi..tapi alhamdulillah Luq walaupun demam tak flat...masih aktif bermain...kesana kesini...

Friday, November 9, 2012

9 Nov 2012

hari ni ibu and tiga beradik @ seri margosa..

luq n adam cirit birit ...luq 6 kali...adam 4 kali..last skali adam tercirit atas karpet masa tu ibu tgh amik pampers kat bilik..  ibu terus angkat adam bawak pi toilet. baru je berdirikan adam depan pintu , sekali lagi atas lantai....errmmmm siannye anak2 ibu....bila nak sihat sepenuhnye ni....

adam memula flat takmo makan minum...at last 2 gelas air sirap, nasi lemak beberapa kali suap, keropok ikan, cekodok...biskut cracker sekeping...alhamdulillah berisi gak perut adam..ibu risau sangat... 

luqman pulak mujur dia makan..so ibu tak berapa risau sangat. dia aktif...dia minum air masak banyak... 

ibu doakan anak2 ibu sihat , ada selera makan yang banyak, suka makan, antibodi kuat boleh lawan penyakit, ceria seperti selalu.. 

#malam ni no mood ...nak kenduri pun takde selera...nak buat coklat pun takde semangat..


Wednesday, November 7, 2012

Sofea admitted @ Hospital Teluk Intan

Aidil-adha 2nd day raya :

- Malam tu after balik dr rmh Opah Chu, bawa sofea ke Hospital Tlk Intan sbb demam panas sngt.
   Disebabkan sofea dah demam lama about 2 weeks (on & off) , so sofea kene buat blood test  then
   terus kene admitted. Before tu pi amik x-ray dulu sebab nak cari punca demam..virus ke bakteria ke or
   what ever..

- Malam tu kebetulan sofea jadi patient kedua yang tak dapat katil besar. dapat babycot je..so share la
   babycot tu dengan ibu.. sedih jugak tgk tangan sofea mlm tu...kene amik darah kan..tapi ibu nangis dalam
   hati je la..

- Ibu tak dapat tido sebab kejap2 doktor datang tanya soal itu ini...soklan mengalahkan nk investigate ape
  tah..sofea pulak tido keletihan lepas nangis lama...sian kaklong ibu...

- Esoknye sofea kene buat urine test sbb result darah semua negative..takde pape...x-ray pun alhamdulillah ok sihat. And alhamdulillah urine pun ok..so anak ibu sebenarnya sihat je.. Disebabkan dah terbiasa jumpa doktor2 yang mengatakan bila anak demam mandikan...jgn selimut, pakaikan baju nipis2 bagai..so utk turunkan suhu sofea, ibu mandikan sofea banyak kali..ada tu ok suhu badan sofea ok tapi bila nurse ke doktor datang temp tetiba naik..ibu rasa badan sofea panas balik...pelik! macam sofea ni nervous sangat then terus naik suhu badan.. kene delay lagi bila temp naik.. ermmm..

- Disepanjang 2 malam ibu kat ward 3C tu, ibu tengok ramai kanak2 tak sihat-demam, kahak, cirit birit, syndrom  dan yang paling tak lupa bila nampak few family members yang kehulu hilir dengan mata berair, menangis... meremang bulu roma bila keranda jenazah diusung keluar dari wad..Rupanya ada anak 8tahun mengidap leukemia meninggal dunia.. Ya Allah....Mujur masa tu sofea tengah tido... Ke syurga tempat mu nak.. :((

- Dipendekkan cerita sofea discharge juga. Doktor pakar kononnye buat conclusion yang bakteria demam sofea datangnye dari tonsil yang bengkak and ada nanah sikit... tapi peliknya sofea makan ok, minum ok.if bernanah bagai konfem dia dah nangis takmo makan..

- Malam tu bila dah kat rmh, suhu badan sofea naik balik...dari petang..ke tengah malam hingga lah ke subuh...Sofea nangis-nangis marah2... Ibu pagi tu dah start nangis juga sebab risaukan sofea... Then pagi tu siap2 ingat nak pi hospital balik...tapi dah tau konfem mereka2 doktor tu karang.. so Atuk n opah advise pegi jumpa Dr Jasbir.. klinik kat area rumah tu je..

- CONCLUSIONnye.. Dr Jasbir bagitau group doktor kat hospital tu kasi treatment salah kat sofea, lucky diorg tak suruh amik air tulang belakang...and tonsil sofea tak bengkak pun ...merah sikit je...and after sofea makan ubat Dr Jasbir...Sofea terus sihat tak demam...Alhamdulillah sampai ke hari ni... Sama spt ape yg doktor janjikan.. ALHAMDULILLAH..bersyukur ke hadrat Ilahi..



tapi........ganti pulak luqman & adam...tunggu la entry kisah anak2 ibu ni..


Wednesday, October 24, 2012

salam aidil-adha

salam semua..

waahh ada ke pengikut blog ni pun..lamanye blog ni tanpa entry baru..serious ibu so bz dgn bisnes coklat. open booth sana sini...setelkan order & hantar coklat ke tempat2 berkenaan...

uwaaa..malam ni ibu tetiba rasa nak update nak tulis samting...time's flies!! seriously...sedar2 dah smpi ujung tahun dah..sofea dah nak abis sekolah untuk sesi 5 tahun ni...adam pun dah umo 2 tahun.. dah boleh ckp banyak perkataan...& faham apa yg org lain ckpkan..banyak lagi perkembangan anak2 kesayangan ibu ni...tak dapat nak dihuraikan ditulis semuanya. Hanya Alhamdulillah ibu bersyukur semuanya membesar dengan baik. Luqman pun so aggressive....alhamdulillah...alhamdulillah...

Bisnes ibu so far ok..ibu rasa seronok dengan apa yg ibu buat..cuma ibu perlukan helper utk bantu ibu...Ya Allah semoga kau makbulkan doa ku ini.."Ya Allah..rahmati apa yang aku lakukan ini...Kau pimpinlah aku...lindungilah aku dalam setiap urusan ku...setiap langkah ku..agar aku tidak leka..tidak lupa yang benar..Kau hindari dari mereka-mereka yang kejam..kaum kafir yang zalim...dan mereka yang mempunyai hasad dengki iri hati dan sebagainya..Majukan lah perniagaan hasil titik peluhku ini agar dapat aku tunjukkan kepada yang lain bahawa aku boleh berjaya...Amin Ya Rabal Alamin.."

Ibu dah ada studio coklat ibu sendiri...Alhamdulillah..Masih memerlukan sub modal untuk memperbanyakkan lagi produk coklat yang boleh dikeluarkan. Semoga ada ruang & jalannya nanti.. Amin..

Good nite u'olls,...hari ni ibu sangat penat..penat badan bermain dengan piping beg & coklat....& hasilnya ibu sangat puas hati..











SELAMAT HARI RAYA HAJI 2012 semua.... 

Monday, August 13, 2012

A meaningful surprise on my birthday !

Ermm best je dengar status orang camtu kan??  My 30th birthday?? Hhaahahahah kebetulan turn birthday kali ni ibu ada open booth kat subang parade.. i was imagine ada lagu2 birthday berkumandang jugak ala2 citer omputih boyfren wish birthday kat gorlfren dia...satu subang parade dengar lagu tu ke..best kan?. ada kad ke..hadiah tu agak jauh la kan....just surprise!! Kiss surprise pun jadik laa.. eh ada ke?? 

tah laa....

anyway

 HAPPY BIRTHDAY IBU!! SEMOGA IBU HAPPY-HAPPY SELALU...CERIA!! TAK MARAH2x..TAK NANGIS2x..HAPPY BELATED BIRTHDAY IBU!!

Thursday, July 19, 2012

lamanya ...sunyinye ye!

Warrghh lamanya ibu tak mengupdate blog..hahhaha ni ibu tengah tunggu coklat melt before masuk dlm mold. Kebetulan duk belek fb, ada status member remind me with cikpuanqeqeen ni..huhuhu sorry ye.



Kak long with her mid term result - No.2 dalam kelas. Alhamdulillah. Ibu & Ayah bangga dgn sofea.. :D
Final term make sure No. 1 ye sayang...boleh pi duk hotel kat penang! InsyaAllah..



my blooming flowers..Alhamdulillah, ni small garden ibu. Ada pokok kemboja merah (plumeria rubra)..ibu beli rm13 sepokok yg kurus kering tu..so far kemboja ibu membesar dgn baik walaupun cuaca panas sangat skang ni. rumput tu ibu beli dlm 10kpg je. garden ibu bukannye besar sangat. Batu2 putih tu ibu beli sepeket dulu..kene add nanti lagi sepeket. b4 raya setel la hendaknye..hehehe.. bunga merah dgn kak long tu dah layu pun..dah mati..jangka hayat tak lama..dlm sebulan lebih je rasanye..huhuhu rm8 sepasu..hehehe





ni during ayah pi keje on saturday..happening je rumah..sonok..
paling haru as usual Abang Aaa yg sntiasa nak kan perhatian. See the last page. :D
Ibu sayang anak-anak ibu................sayang sangat!!



Monday, June 4, 2012

Pengorbanan

Lama dah tak update blog..kalo tak dulu hari2 pun ibu post entry,.pagi ni ibu still laying on the mat lagi...bwk laptop ke depan baring sebelah Luq..(8.05minit)...Hari ni Kak long dengan Abang Aa demam..buat kali ke berapa pun ibu dah tak ingat. Ubat tersusun rapi banyak kat atas peti ais tu...banyak2...ermm...

Hari tu Abang Aa kene amik blood test sbb asyik demam je..kurang selera makan pun ye..(mmg anak2 ibu xde selera makan bila umur dah nk masuk 2thn..ke faktor genetik?)..Ar-Ridzuan kata dikhuatiri ada leukimia ,,,masa ibu dngr dari ayah tu tak terkata apa dah..dalam hati berdoa biarlah doktor tu salah..Anak ibu semuanye baik2 saja,...Alhamdulillah Abang Aa takde pape...tp nk kene buat cek up jantung plak..kunun ada yg longgar la..ermm doktor ni ada2 je...tapi takpe la...cek je kan..tak salah pegi cek..

Kak long pulak semalam kene nebullizer sbb batuk dah lebih 2 minggu. Ha...mmg kluar kahak la..tapi tak tau la sbb neb tu ke atau sbb dia dah nangis2..Wallahualam...ape pun bila dah kluar kahak tu baru la kurang batuk dia..

Luq alhamdulillah,..sekarang dah mengundur2..berpusing 360' kalo kat atas tilam tu...Cuma luq aje yg masih selsema..idung tu ibu dengar cam tak smooth je bernafas...ada samting yg block...

Aduhai.........................................Ibu berdoa mintak anak-anak ibu sihat..dijauhkan segala penyakit... dilindungi Allah SWT. Dan Ibu berdoa supaya Allah tenangkan fikiran ibu...supaya ibu boleh senyum setiap hari.. Ibu ni emo kan?

Sunday, May 20, 2012

Yes!!


Cranky : Yes!
Funny : Yes!
Ketetel : Yes!
Potpetpotpet : Yes!
Happy love to laugh : Yes!!
Tired : Yes!
Enjoy : Definately Yes!!

Beautiful view in beautiful morning. What else I want? 
Happy day u'olls....

Tapi satu je..ibu jeles dgn kawan2 ibu..anak2 diorg boleh pakai baju best2..bukan setakat baju jalan2..baju tido pun hebat. gambar sebiji dinosour...gambo train...sluar belang2 ..kasut comey2..cadar tilam pun gambar menarik..yg sememangnye ada brand dan mahei. Ibu nak mintak Allah murahkan rezeki ibu & ayah...supaya anak2 ibu merasa itu semua.. InsyAllah Ibu akan usahakan ke arah itu..Mudah mudahan Allah sudi bantu Ibu..Amin!

Thursday, May 17, 2012

sweet sweet sweet

"Occay ..sweet dream ! " .........tiap tiap malam dah sweet dah...tiap tiap malam pikir pasal cokelat..mana tak sweet..ahahaha...

Anyway entry ni untuk meluahkan perasaan terhadap "Melayu Bodoh Berniaga!!"

bukan la nak kata ape..rasa nak sekeh pun ada ...kalo menipu tak kisah la (walopun mmg kisah! duit aku occay)..tapi bangsa lain pun ada gak style macam tu...tapi bila akhlak etika berniaga tu takde..boleh buat mak sentap woo.. Bercakap terima kasih tu satu hal lah...ni ada satu kedai makan tu...ada ke layan diri..ok..kalo setakat amik pinggan cedok lauk nasi tu biasa...I tak de hal lah... tapi bila nak bungkus roti canai , aku kene potong sendiri...aku kene masuk plastik sendiri...aku kene bungkus kuah sendiri..Aik!! dah macam kedai aku dah ni... Apa kes?? Yg ko duk situ kat meja cashier melangut... tengok je la ko nye customer ni terkial2 potong roti canai...Kalo boleh tebo roti canai tu ko nak suruh aku buat sndiri jugak ye?? Ok...Lagi la yg menghangin kan diri bila En Somi balik rmh aritu beli brekfes dgn hangin muka mencuka..dah la masa tu dok dokong adam yang tak brape sihat. Semua kene buat sendiri....Yg mangkuk mamat tu boleh ckp "layan diri bang...layan diri bang.." kepala hotak kau....laki aku dah tension dah... "Kut ye pun tolong la taruhkan kuah ni...saya dokong anak saya ni.." eh dia menjawab lagi..."layan diri bang..." Demn...aku dengar pun hangin! Memang pangkah zikzek terus...


Ni pagi ni pun satu hal...dah la aku masuk kedai kao tu senyum pun idak... Aku siap kasi salam..."Nak print A3   artcard paper boleh? brape ringgit ye? " ....si pompuan menjawab..."ape bende ni ? " Yanadeii.....takde etika menjawab ke?? Aku boleh pegi Taman Chempaka tu melambak kedai printing kaum mata sepet yang lebih baik tutur bahasanye... Adoi...Pangkah Lagik!!


Wednesday, May 9, 2012

Resipi Bihun Kungfu Maryam


Actually gambar ni lebih kurang sama dgn bihun kungfu maryam..(lupe la dpt kt blog mana..)
Bahan-bahan :
Segenggamm bihun (dicelur smpi masak)
sebiji telur
seulas bwg putih
tomato
brokoli
puree jagung (boleh buat creamy style, separuh blend hancur, separuh cincang)
carrot
celery stick
homemade stock ayam (if xde boleh letak isi ayam lepas tumis bawang & letak air biasa je)

Cara buatnye :
campur telur dgn bihun, letak minyam sikit atas non stick pan, goreng hingga masak.
untuk kuah - tumis bawang dgn olive oil, masukkan stock ayam dan sedikit air, lepas tu masukkan sayuran e.g carrot, jagung, celery, tomato, then last brokoli.

dah siap.....

selamat berkungfu.


resipi Puding Roti

after this ibu ada masa untuk buat benda2 ni semua..sebelum ni selalu gugle or dpt je resipi kopipes print bwk balik..tapi rasanye baik masuk kt dlm blog..sbb nnti senang nk tgk balik.. resipi ni dari group solidfood..

resipi 1 : Puding roti (Resipi kopipes...)

secawan lebih freshmilk
sekeping roti (guna butterscotch)
sedikit kismis
sebiji telur
jagung (guna balance beli pasar mlm pun ok)

cara, carik2kn roti dlm susu dan masukkan kismis & jagung
pukul pakai garfu telur & tuang dalam roti + susu tadi - biarkan seketika..
pastu buh dlm acuan (acu apam tu ke)...kukus 15min...tadaaa...yummy katanye!







What's up?

Lama plak tak post entry..tak tau nak cerita ape. occay la

lets talk about adam irhami yang demam few days before ni..erkk almost 1 week jugak.

elok kebah demam dah dpt ulcer plak kat mulut dia...banyak jugak..sian dia nak makan minum milk sakit2.. malam2 siap buat gaya2 nak tampo mulut dia sebab sakit sngt. alangkan kita ada seketui ulcer pun dah terasa...sian adam..now getting better. susu dah ok cuma makan je kurang. semoga bertambah la berat anak2 ibu....kuruih!

just ordinary day doing nothing. counting days for a better life! hope in a right path. Ya Allah! forgive me and bless me...

Thursday, May 3, 2012

10 places should I go before die....(eceh...)

Sebenarnye saja wat entry ni lepas dok tgk member2 post gambar diorg pi vacation ke oversea...wewiinkk. Macam best je kan kalo listkan satu persatu tempat yg menjadi pilihan kita nanti.. Kalo ada rezeki (if dipanjangkan umo..) Mana tau dapat pergi...khaaann??
Berikut antara 10 pilihan tempat yg tidak mengikut urutan yg mana satu nak pegi dulu .....

1) Italy - Pisa & Colosseum (Encek Udin's fb) 
2)Eiffel Tower, Paris (Hwei Chan + Keoi's fb)

3) Venice - Gondola (Encek Udin's fb)
4) Greece - Hahaha ni sebab B selalu sebut nk balik raya ke Greece..sebut banyak2 kali..mana tau termakbul..muahhaha Amin. :D
5) Skypark Singapore - Ni pun ramai kawan2 dah pegi ...yg ni memang teringin sangatlah...Impress dengan kota singa yang mampu membina bangunan gah macam ni. 

6) Australia- Sapa yg takmo pi tgk Sydney & main2 ngn kangaroo? InsyaAllah 
kalo Iwan keje sana or dpt PR sana..ada la kut rezeki nk pi visit dia nanti..Amminn...

7) Istanbul - Teringin la gi grand bazaar ni. Penah tgk kat TV3 and kalo x silap Pnut pun penah kesini..
Then 2nd pic -Hagia Sophia yg sebelum ni church pastu dah bertukar menjadi masjid yang indah. Sure architecture dia superb....


8) New Zealand - Yg ni ofcouse la sebab scenery landscape dia yg awesome!! Alangkan pegi visit Spore dulu ada space secoet greenery pun dah impress , inikan pulak nature yg sangat cantik macam ni...Lagi pulak kalo dah ke australia tu skali package je la pi NZ ni... wewinnk**  makcik kayo!



 9) Masjib Al-Nabawi & Baitullah Mekah Al Mukaramah - Semua pasti menyimpan hasrat dan keinginan ke sini. Pergi  ke tempat tuju kiblat solat dan doa harian kita. Keindahan yang sebenar dan hakiki. Menunaikan puncak ibadah , memohon keberkatan di rumah Allah , melawat makam Nabi  & banyak lagi. Kalo dari Mekah ke Dubai boleh kan? Nak lawat Chiyong & Palong.. hikhikhik
Apa lagi..cecepat register TH.. Tak mampu nk dulukan duit pendaftaran? kan boleh deduct dari epf... :D


dan 


yang ke spuloh... Jeng Jeng Jeng....





Wednesday, April 25, 2012

extra time

after dah submit worktask untuk harini..apa lagi..mula la ibu blogwalking..gugle itu ini...and I found something!! something interesting...suka2x..

Anyway ni perkhabaran diatas takde kene mengena dengan entry hari ini. hehehe occay. Lets talk about photo kat bawah ni. Ni during cousin's wedding kat Muadzam Shah. Seronok mama jumpa Datuk Sarimah a.k.a mem Abdul Wahub tu...So chantek..Alhamdulillah Allah membuka mata dan hati beliau untuk berkarya dgn jalan yang lebih baik. Kalo tak jadilah seperti artis2 veteran lain yg masih open hair open itu ini. Owh ye..Datuk Sarimah ni pangkat opah sedara my cousin sebelah ayah..Memang muka stok adik beradik lawa2 belaka...cute miut...
Yg tepi sebelah kiri - Makcik Nor dari Cheras.

Ok..next cerita pasal org jual insurans plak..ermm heran la...dan makin menyampah pulak bila call kita ckp konon2 teringat kat kita..ternampak no kita dalam phonelist dia...abih ckp anak berapa la...a bit psl keje..pastu terus ckp pasal insurans...bila kita ckp "ermm takpelah...belum lagi kut.." terus end phone gitu saja..yekelehh...orang camni pun ada ke? Lagi satu baru-baru ni...few days yg lepas ada gk sorang brother ni sapa di fb..same as usual ckp pasal anak brape umo etc...pastu jadikan kes anak dia sakit kene bedah kepala untuk promote insurans dia...yo!! ada jugak orang camni..Entah lah...yang penting takde apa yg dipohon selain dikurniakan kesihatan yang baik dan dilindungi dari segala keburukan untuk seluruh ahli keluarga....


Back to Seri Margosa..ermm so far rumah dah kemas a bit lah ..cuma kain baju tak terurus lagi...Mujur ada acu ..memang helper betul2x lah...here gambar langsir kat master bedroom. Warna pilihan feveret saya dan suami...:D Fabric dari Nagoya tesco and railing dari IKEA (thanks kakchik)... Rafly semua langsir + railing menelan belanja RM550.00... Idak la sampai beribu2 ringgit order kat kedai deco itu ini kan... hihihi Alhamdulillah...

Ni gambar before pindah.After pindah tak berkesempatan lagi nak amik gambar..hehehe...Here our dining space before enter to kitchen area. Tak la besar sangat cukup la kalo nak masuk meja makan baru 6 kusi...kalo 8 kusi tu sempit kut..entah la..so far masih mengekalkan meja makan yg sediaada 4 kusi..ehhehe 
Lampu hanging 6 ketui tu beli kat MZ ...harga dalam RM150.00 include bulb...boleh lah...Adam yg paling suka sbb setiap kali on lampu ni dia dongak and ckp "waghhh.." (nada impress gituw..hehehe)

Ni pun gambar before pindah..sejurus selepas upacara basuh rumah.. Tu pintu stor bawah tangga tu dah dipenuhi barang2 dah skang ni..tapi nk kene tapis balik sebab yang masukkan barang2 tu bukan tuan rumah. ehehhehehe ...Tengok lah..settle kemas semua bilik/area baru bukak citer balik pasal stor tu nanti...

Nak buat kenduri? Entah lah...penat rasanye..Mula2 memang nak..sekali dengan majlis Aqiqah Luq..tapi rasa cam tak larat..Rumah tak kemas lagi..ni dah nak masuk bulan 5...tengoklah...Nak kene tgk schedule en.somi jugak..so we leave this "kenduri" topic dulu ye... :D Anyway esok pun dia dah ke Penang sampai Sabtu malam...camno nak berevent2 kat margosa ..hehehe

Ni gambar kat luar porch..Ekceli design luar rumah sama je la mcm row depan tu...Ni selepas pemasangan tut tut kat gate tu...masih mengekalkan pagar asal walopun neighbour rata2 dah bertukar ke pagar yg lebih gah. Pasang benda alah ni pun sekadar memudahkan proses kluar masuk pegi balik keje angkut kanak-kanak bertiga tu...Yg tak ley handle sekarang ni ofcourse si Abg Aa...Lagi satu dapatlah mengelakkan ibu tinggalkan anak2 ibu dlm kete kalo nk bukak gate tu nanti. Yg paling riso waktu hujan la and if ayah pi otstesen...Memang haru...So Alhamdulillah..Syukur2x!! 

Here hasil utk living hall..