:: Muhasabah diri ::

"Ya Allah, sesungguhnya aku mohon kepada-Mu datangnya rahmat-Mu, azimat-azimat ampunan-Mu, berikanlah kebahagian dan kesejahteraan rumahtanggaku , keselamatan dari segala dosa, beroleh segala kebaikan, mendapat syurga dan selamat dari neraka-Mu."

"Ya Allah..lindungi anak-anak ku Sofea Inara , Adam Irhami & Luqman Ikrami. Lindungi mereka dari segala musibah dan keburukan. Jadikanlah mereka anak yang soleh , beriman dan mendirikan solat mu...supaya mereka beroleh kejayaan dunia dan akhirat. Amin Ya Rabal - Alamin..."



Monday, March 16, 2009

aksi2 sofea


nih masa kat rmh nesyi..amin doa...occay!

sofea dah pandai baca fatehah!
Sofea dah pandai semayang..ruku'..sujud'.."allahuakbar"..siap bagi salam tau, pusing kepala kiri kanan!

Suka sangat angkat kaki tu..dah reti dah nak pelbagaikan pose...

tu la...



Punya la payah kalo org suh tdo..tup2 kepenatan dia tdo sendirik..kelako betul sofea ni.

Last saturday masa pegi Pedas attend my best fren's wedding. Pegi with atuk, opah, acu, acik ana and sofea. Ayah sofea ada kelas..pak enchek plak ada kursus induksi kat pangkor..Sofea bangun quite early la jugak..Sepanjang perjalanan asyik main tumbang2...Kalo ibu kona atau stereng nih pusing sikit..sofea jerit "tummbang.."dengan badan2 tumbang skali..
Bila balik dari wedding tu puas la suruh dia tdo..rupa tu memang dh mengantuk..tak mo jugak tdo..Sekali tu tgh main2..Ibu nmpk sofea cam main tumbang2..tapi tkde plak suara..rupanye dah tdo..mujur Acik Ana pegang...kalo tak konfem Sofea jatuh..sabo je laa....

Friday, March 6, 2009

Alahai Cik Sofea

Cerita 1

Ibu : Assalamualaikum Ayah
Cik Sofeah : Kuumm...
No reply from Ayah..mungkin tak dengar ...
Ibu : Apa la ayah ni..tak jawab salam kan...jawab la waalaikumsalam...
Cik Sofeah : Aaa...shalam...
pastu ....
Cik Sofeah : Ammmmboii....

Ibu pun terkekeh2 ketawa sepanjang turun tangga...sabo je la cik sofeah ni...

Cerita 2

Ibu : Fea...camne upin ipin panggil Kak Ros....Kaaaaaaaaaakkkkk Rossssss!!
Cik Sofeah : Kaakkk Yoosssssshh........

Kelako betui.. Dia pun ketawa sambil tutup2 mulut

betul..betul..betul,..

Hard work:
All hard work brings profit; but mere talk leads only to poverty.
Laziness:
A sleeping lobster is carried away by the water current.
Earnings:
Never depend on a single source of income.
Spending:
If you buy things you don't need, you'll soon sell things you need.
Savings:
Don't save what is left after spending; Spend what is left after saving.
Borrowings:
The borrower becomes the lender's slave.
Accounting:
It's no use carrying an umbrella, if your shoes are leaking.
Auditing:
Beware of little expenses; a small leak can sink a large ship.
Risk-taking:
Never test the depth of the river with both feet.
Investment:
Don't put all your eggs in one basket.

Warren Buffet

Dekon friday

Aku dah pindah work station..erm..nyaman!!
privacy sket..boleh la nak curik2 ayam suf net..post entry..heheheh

ari ni ada farewell party utk Z..contract department celebrate kat sunway otel..
nyum..nyum..makan besh lagi..Rupanye dah tradisi dekon...kalo ade yg resign ke..yg baru masuk ke..mesti celebrate kat situ..kira ok la. makan pun sedap.