:: Muhasabah diri ::

"Ya Allah, sesungguhnya aku mohon kepada-Mu datangnya rahmat-Mu, azimat-azimat ampunan-Mu, berikanlah kebahagian dan kesejahteraan rumahtanggaku , keselamatan dari segala dosa, beroleh segala kebaikan, mendapat syurga dan selamat dari neraka-Mu."

"Ya Allah..lindungi anak-anak ku Sofea Inara , Adam Irhami & Luqman Ikrami. Lindungi mereka dari segala musibah dan keburukan. Jadikanlah mereka anak yang soleh , beriman dan mendirikan solat mu...supaya mereka beroleh kejayaan dunia dan akhirat. Amin Ya Rabal - Alamin..."



Monday, October 24, 2011

It is we called Monday blues??


Sedih la...Frust pun ada ...Bila boleh settle semua ni..
Rindunya kat budak2...
Rumah takde anak2 ...rumah macam mati gitu je...
Bila semua ni nak jadi seperti sedia kala? we live together-gether in our sweet home.
Rumah bersepah pun Ibu tak kisah..janji malam2 dapat tidur dgn anak2 ibu....

Sedih . sedih . sedih.


(ape la main atas rehal...iqra' bersepah...haisyh...)

Ibu tired nak bangun seawal 5 / 6 pagi travel dari teluk intan ke ipoh...
tired mind! I pray hard for a better day routine!


Sunday, October 23, 2011

putrajaya + kajang + birthday



18.10.2011 65th birthday :: Now turn Ayah pulak. Ni pun last minit beli kek sbb hari bekerja.
Beli cupcake je sebab if beli kek yg besar2 pun takde sape
nak makan..buat penuh fridge je..
Anyway kali ni so funny ...nanyi birthday song memula "atuk sofea.." pastu nyanyi skali lagi "atuk adam"....n continue sekali lagi "atuk firdaus imran " pulak..

Wish you stay in good health Ayah....May Allah SWT bless you..
Love you...

Below pictures was taken during our visit time to Kajang and spend time at playground nearby wading pool @precinct 9. Memula Panchek & Acik Ana bawak sofea n adam pi pool...ayah , ibu, acik yong n palong smpi sana tgk2 korang dah abis mandi....tak dapat nak amik gmbr adam 1st time experience swimming at pool... Tapi yg best Adam pi "panchut" kat panchek..abis jeans panchek..


(dah terjebak dengan pixlr...jadilah..nak guna instragam tak tau biler dapat merasa...)



Friday, October 14, 2011

::Happy birthday little tententen ::




10.10.2011 :: Adam Irhami turn 1 now...
Ibu doakan yang terbaik untuk anak ibu yang sangat comel...yang ceria...yang manja...yang sayang kaklong dia sangat (sebelum tidur pegi kat kakak dia..kiss kiss...bangun tido cari kak long dulu kiss kiss pipi...baring atas kak long dia..) ....
Semoga Adam membesar dengan sihat & aktif , cepat-cepat boleh jalan, jadi anak yang baik, selamat berjaya cemerlang dunia akhirat. Insya-Allah.

Now Adam suka sangat main cak2..hide and seek...so clever..kalo menyorok dia tau orang cari dia..diam je dia...dia pandai buat gaya kalo nyanyi "if you happy "....kalo tanya "sapa nama adam angkat tangan.." and you raise up your hand...Pandai2.. :D

Alhamdulillah...

Tuesday, October 11, 2011

::Online business blog::

Percubaan baru. Satu harapan...Satu impian...eceh!! hahahha....Masih mengumpul produk2 untuk dipromotekan lagi....masih lagi "under construction" blog. anyhow stok2 yg ada tetap terus dijual kat luar....nk try market online pulak..heheheh...

Thursday, October 6, 2011

::tax tax tax::

Hari ni somi cik puan pegi bayar cukai taksiran (assessment) utk rumah botani...cukai taksiran ni sama la dgn cukai pintu tu rasanye...cukai tanah lain plak nnti...derh! belum duduk dah kene bayar cukai...kawan cik puan kata kalo sok dah dapat kunci rate cukai lain pulak..mau beratus depends on lagi besar rumah lagi mahal la cukai pintu kita... dah la kene bayar 2 kali setahun..

tak abis cukai tanah / cukai pintu...kene bayar lagi deposit air & api...yang peliknye bila masa kita akan dapat balik duit deposit tu?? haaa..dah sah2 kita akan duduk kat situ selamanya....kira burn gitu je kasi duit kat TNB...bukannye sikit....beratus-ratus...

ni bujet belanjawan 2012 nak dibentangkan..dengar ura2 staff government dapat increment gaji up to 30-40%...wow! tapi tolak koala (allowance) dengarnye..ok la...dapat la potongan EPF lebih... or skim pencen tu cik puan tak tau la camne...mungkin ada benefit lebih kat situ...tapi ni secara otomatik harga barang2 akan naik zrass mendadak...bukan setakat barang...tiket wayang...tambang bas/teksi...tah ape2 lagi akan naik...'

"Ya Allah...Kau murahkan la rezeki kami semua..lipatganda kan lah pendapatan bulanan kami..halalkanlah rezeki kami...agar kami dapat menjalani kehidupan di donia ini...Amin...."


Tuesday, October 4, 2011

::4th Oct 2011::

You are a star ! Happy birthday B..
May Allah bless you sweetheart....

Thanks to Liana bakery Medan Gopeng - 2 hours with this little tiny cup cakes..
rm2 sebijik...heheheh...jadi lah ye b..
comey lak tu logo liverpool tu..kihkihkih..
Macam-macam pulak sofea komen logo YNWA tu..cam spek mata la..berus gigi la..hish..

"Hei..kan ibu dah pesan jangan cakap..."
"beli kek je lah...jadilah.."
sooooo clever!

Adam is so sleepy.. Hehehe...
Next : Adam punya turn pulak...Adam's birthday just around the corner..yay!


Will upload birthday card soon-special with fingerprint Sofea & Adam.. :)