:: Muhasabah diri ::

"Ya Allah, sesungguhnya aku mohon kepada-Mu datangnya rahmat-Mu, azimat-azimat ampunan-Mu, berikanlah kebahagian dan kesejahteraan rumahtanggaku , keselamatan dari segala dosa, beroleh segala kebaikan, mendapat syurga dan selamat dari neraka-Mu."

"Ya Allah..lindungi anak-anak ku Sofea Inara , Adam Irhami & Luqman Ikrami. Lindungi mereka dari segala musibah dan keburukan. Jadikanlah mereka anak yang soleh , beriman dan mendirikan solat mu...supaya mereka beroleh kejayaan dunia dan akhirat. Amin Ya Rabal - Alamin..."



Thursday, July 28, 2011

Alhamdulillah...

ALHAMDULILLAH...MASIH BERNAFAS ..

Yang penting seronot dapat surprise birthday present dari somi terchinta..yay! subuh2 dapat hugs & kiss with little box which I waiting so long...
hahhaha... thank you B.... next year beli yang besar lagi ye...
Semoga Allah melipatganda kan rezeki ke atas suami ku..ngeegege..





Wednesday, July 27, 2011

Birthday Fayyadh


Birthday fayyadh @ Kg Penchala rumah nenek yadh :: 17 May 2011... Kebetulan we all pi KL sbb ibu & ayah pi tgk Liverpool football match..
Actually birthday fayyadh 31st May..so kira ni belated celebration la..
And this is the first time Adam met Yadh (Hopefully korang bila dah besar nnti berbaik2 la sesama korang..rapat macam mak2 korang ni..Jangan ada buku log jugak sudah..keh2x)
.hehehe...



Adam...semua nak masuk mulut!

Keluarga Feminot without Acik Adik + Acik Mior + Thaqif..

Kak long - she's big now!




Adam 9 months & Yadh 1 year 2 months...

Terpaksa amik gambar dari bawah meja..haihh....

Monday, July 18, 2011

The Reds in Malaysia

::16th July 2011 ::
2.30pm- for the first time Ibu went to watch football match live at stadium.. Oh Goshh!! Perasaan teruja bila mula2 sampai ke LRT station Sg Besi. Thanks to Panchek yang sanggup hantar Ibu & Ayah pegi LRT. Sofea & adam ibu tinggalkan kat Acik Ana after we had a long journey travel from Ipoh to Kajang on that morning. Love you Acik Ana. Sampai saje tren LRT tu ...mak oii....penuh tren dengan jersi merah...Nasib baik muat masuk tu pun berhimpit dah betul2 tepi pintu tren. Orang gila penuh satu tren..


Bila sampai je kat Bukit Jalil....semua keluar...tu dia ...orang dah bersorak dah....dapat rasakan aura yang dasyat yang akan berlaku kat stadium hari ni...hhehehe...best2!! Lagi bertambah teruja.

Kat perkarangan stadium banyak booth yang jual jersi, alat2 sorak , topi , stiker la...macam2....jalan pun dah berhimpit2! booth yang jual makanan pun banyak...macam2 ade..kambing golek pun ada.
.
I'm a part of them...80,000 supporters yg datang..lalalala...semangat Msia tu ada beb!


Yang ni official fan dari Liverpool..Diorg ni mmg fanatik akan follow player pi mana2...

Sempat la bergambar before entering green gate...

Diorg ni awal awal dah sampai..semangat liver betul la...

video

The result The Reds vs Harimau Malaya 6 - 3.....occay la..nice game 9 goals...at least berbaloi la penat bersorak...kih3x...

Wednesday, July 13, 2011

Coming September....Hope to be true....


Tak sabarnye....

Erm....lagi besar rumah lagi banyak la sepahnye...ahhaahaa...takpe2 janji rumah sendirik..
Now process nak survey harga lampu + kipas...rata2 kat ipoh ni semua mahal...search kat google banyak link yg bgtau ada satu kedai lampu kat puchong..the cheapest...Ada minah sorang ni dlm blog dia ckp dia beli lampu total semua rm400 je..biar betul...kitaorg kira2 dekat 2K...tak ley jadi ni.....


Baeekkk punya baby... :)

Baby boy Pak Ngah & Mak Ngah

Ahmad Firdaus Imran - Born 4th July 2011 @ Teluk Intan Hospital with 3.5 kg....
hehehe...Alhamdulillah....


Kak long chopiya la ape lagi....


sofea : ibu...orang ckap kan kat kedai tu ada mainan...
erkk....orang cakap??sape orang yg cakap tu...?
sofea : ye la ..orang ckp kat sofea...

ibu : sofea...orang cakap kan kalo anjing menyalak malam2 ada hantu...
sofea : aa...ye....macam iklan tu...iklan kitkat ..dia bukak topi...
ibu: iklan kit kat? sape?
sofea : han ggg tuuu ah

sofea sofea....."sofea nak tinggal.."...banyak kali la dia ckap gitu kan..so we al pun dah tinggalkan all things belongs to her kat rmh opah....plus siap settingkan balik lappy sebab dia nk main angry bird la....dah setel semua...dia boleh ckp
" ibu...sofea nak ikut ibu.." erk......memang ketetil la....terpaksa la amik semua barang2 dia masuk kete balik....smpi rumah mak dia...dia boleh nangis meleleh2 air mata...haih!!

Anak: Hello ayah..! cepat la!! opah dah nak pegi dah ni
Ayah: ye la... ayah dah on the way ni
Anak: ayah kat mana?
Ayah: kat Ayer Kuning ni
Anak: ooOOOO... ada fish tak?
Ayah: =_=

Sofea : Ibu...nak tengok Karate Kid..
Ibu : Isyh..dah la...kang baby kuar nnti asyik gaduh2 je..camne?
Sofea : Bukan Ibu yang tengok...Sofea yg tengok..
ermm..........................​..

Sofea : Ibu..cu tengok orang tu (sambil menuding jari ke arah glass window domino pizza)
Ibu : (Tengok la...kan..) Kenapa? orang jual pizza...
Sofea : Bukan...Tu tu...dia gerak2 tu..muka dia jahat camni ( sambil buat muka ala2 jahat)...
Ibu : Mana...? (Sambil ketawa funny tgk muka sofea)
Sofea : Tu ...ha......yg kat pintu tu.....Dia gerak2...
Rupenye stiker gambar xmen...takde gerak pun....pastu muka notty dia gelakkan ibu...!!

Last nite ke bila tah..lupe...dia tgh buat exercise book ABC...ibu ni leka la kan tdo kan adam..ayah kat dapur ...pastu ibu dengar dia ckp ..
"Saya tak suka pergi rumah mak...Tapi saya tak tahu nak buat apa...Saya bawak mainan cd dalam beg.." pastu dia perasan ibu pandang dia.....kihkihkih...yg tak tahan tu dia siap tulis kat page kosong cam buat tulis2 ayat satu line...konon macam karangan la kan....hikhikhikhik....ibu dah gelak guling2...pastu tak kasi ibu cite kat ayah...hehehehehe.....


Alahai Adam Irhami

Now Lil Adam dah genap 9 bulan. Tak reti duk diam.. Takmo pegang...dah macam tonet je (kucing Acik Yong yg maha sombong dulu tu)..Duk dalam walker pun tak boleh lama...ni aksi dia dah bosan tahap gaban. Memang tak boleh tinggal lama.. Haih lah adam..camne ibu ngn ayah nak buat kerja...

Sekarang ni terpaksa bukak playpan kaklong .. duk la dalam tu...ada la tahan 2 hari..masuk hari ke 3 dah berdiri panjat dah....kaki dia dah separuh playpan je...ADDDAAAAMMMM....

Kalo dalam kereta paling suka main signal n wiper..esp kalo wiper kuar2 air skali....pastu pandang muka ibu sengih....grrrr......suka pulak! tak reti diam... boys still boys..memang letih tapi seronok... skang ni dah pandai bukak pintu kete...goosshh!! semua nye dia explore ape orang buat. nyaris lock masa tu....kuat lak jari2 kecik tu dia tarik...


video


Lunch together2...

Alhamdulillah Tahniah buat En Suami sebab dah diconfirmkan keje kat bandaraya Ipoh ni..genap la dia keje 6 bulan. Atas kerja keras dan komited nye beliau dengan tugasnya beliau dinaikkan gaji...quite ok la...tapi HR manager dia ada ckp tak penah lagi staff kat kolej tu yg dpt salary increment during confirmation. pecah rekod la...boss sayang maa.. :) Anyway tahniah B...


July 2011


Masa ni weekend 2nd of July... Kitaorang kat rumah bertiga je...Ayah sofea & adam pi keje ada registration day @ rcmp....so ape lagi nak buat kalo bukan candid2 budak dorang ni.....