:: Muhasabah diri ::

"Ya Allah, sesungguhnya aku mohon kepada-Mu datangnya rahmat-Mu, azimat-azimat ampunan-Mu, berikanlah kebahagian dan kesejahteraan rumahtanggaku , keselamatan dari segala dosa, beroleh segala kebaikan, mendapat syurga dan selamat dari neraka-Mu."

"Ya Allah..lindungi anak-anak ku Sofea Inara , Adam Irhami & Luqman Ikrami. Lindungi mereka dari segala musibah dan keburukan. Jadikanlah mereka anak yang soleh , beriman dan mendirikan solat mu...supaya mereka beroleh kejayaan dunia dan akhirat. Amin Ya Rabal - Alamin..."



Monday, December 19, 2011

ibu almost there!

Alhamdulillah, ibu dh 37 weeks. Perasaan ibu? of course teruja excited nk terima org baru. sekejap je masa berlalu. macam2 yg ibu kene tempuhi. owh gosh! ape2 pun ibu gembira bersyukur dgn kurniaan tidak ternilai harganye ni.

terlalu byk hal, benda , yg ibu kene fikirkn. kerjaya,keluarga,anak-anak ibu,financial, rumah..semoga Allah sentiasa membantu tunjuk jln yg penyelesaian dn memudahkan segala perancangan ayah dn ibu. InsyaAllah.

Tuesday, December 13, 2011

tab tab tab

sekarang boleh update blog dimana-mana shj. yehoo..alhamdulillah. thanks mama.

Tuesday, December 6, 2011

preparation of new comer

-Flask air + botol susu
-Baju Long sleeve , short sleeve
-Mittens
-Selimut
-Bakul baby
-Kapas muka
-Minyak telon, Minyak gamat
-Baby wipes, cotton buds
-Pampers newborn
-Breast pad
-Breast pump
-Kelambu, Tilam, Bantal
-Stroller double
-Lampin
-Beg baby
-Katil baby
-Syampu, bedak, lotion

Monday, December 5, 2011

family day ending dngn kesedihan...

sedih betul.
abis kamera dslr..
baru cerita pasal rezeki...satu rezeki yg lain ilang pulak..
redha je la..
tapi ralat sebab baru je lepas pegi
family day dengan budak2..
balik dari lost world singgah
giant, tertinggal kamera tu dlm kete
ape lagi...
balik kt parking kete tengok tu dia terlapang
tingkap..berkecai tingkap blkang driver.
sedih sbb banyak gambar best2 masa kat lost world..
adam so excited main air..
kak long posing2 ...
waahhh...sedih2..ralat2..
ape nak kata..
terduduk la en.somi kat tepi kete..
chilakaks punya penchurik!
mati la kau tersungkur dgn motor2 kamera2 tu sekali...
Damn!