:: Muhasabah diri ::

"Ya Allah, sesungguhnya aku mohon kepada-Mu datangnya rahmat-Mu, azimat-azimat ampunan-Mu, berikanlah kebahagian dan kesejahteraan rumahtanggaku , keselamatan dari segala dosa, beroleh segala kebaikan, mendapat syurga dan selamat dari neraka-Mu."

"Ya Allah..lindungi anak-anak ku Sofea Inara , Adam Irhami & Luqman Ikrami. Lindungi mereka dari segala musibah dan keburukan. Jadikanlah mereka anak yang soleh , beriman dan mendirikan solat mu...supaya mereka beroleh kejayaan dunia dan akhirat. Amin Ya Rabal - Alamin..."



Thursday, February 7, 2013

Rindunya...

Salam semua..


Hari ni 7 Feb 2013 jam 3.43ptg.. Waktu lappy ibu ye.. hehehe gambar ni menunjukkan anak2 ibu sedang tido so boleh ibu merehatkan minda dengan berblogging update entry....huahuahua...

Menjadi housewife sepenuh masa tidak la membosankan sebenarnya. Actually you lagi feel great tahap supermummy la sebab buat decision paling tepat dalam hidup BUT make sure la ada financial supporter yang kuat untuk meneruskan kehidupan & menjadikan tugasan sebagai surirumah tangga itu lebih seronok & bahagia. Alhamdulillah buat masa ni kami masih boleh membayar duit rumah, makan pakai minum anak-anak. InsyaAllah semoga Allah murahkan rezeki ibu & ayah lagi.. :)


Almost setiap hari ibu kena mop & sapu lantai.. yo lah...seharian dengan anak-anak ibu, macam2 ada kat lantai tu..nasi, mee, biskut-biskut, sampah, sticker, air yap (sirap), milo la.... memang kena mop dengan pencuci lantai la kan..ibu guna brand cosway..memang best la..best je bila dah kering..wangi..sebotol tu boleh tahan lama..tu pun ibu tengok sorang kawan tu guna brand tu.. 


mujur ada babycot ni..so while ibu mop semua kena duk dlm ni..huhuhuhu...sampai la lantai kering..yehooo!!


nanti bila dah setel mop, kaklong & abg adam tolong ibu bentang semula kapet.. seronok la dapat tolong ibu..memang rajin helper2 ibu ni..


See..brotherhood nye Abg Adam & Adik Mann ni... feveret bantal yek-yek

Hari-hari juga ibu akan siapkan breakfast, lunch & dinner..(dinner ada la skip2 juga..) 


One of breakfast : toasted oat bread with nuts & tabur milo kat atasnya +  nasi goreng plus air milo.... 
Ermm kadang2 memang berperang nak bagi anak-anak ibu makan.. Especially Adam yang tak boleh pedas langsung..Actually memang tak pedas pun.. So bila ibu masak dan bila ada suara request nak lagi nak lagi.. Ha memang Heaven la rasakan...!! Saat yang sangat bahagia bila makanan diterima..& perasaan yang tidak dapat digambarkan sebab ibu tau style anak2 ibu makan.. Puas hati resign keje & jaga anak sendiri!! 

Ok la..nanti kita sambung lagi ye.. Semua dah bangun dah!! weehoooo 






No comments: