:: Muhasabah diri ::

"Ya Allah, sesungguhnya aku mohon kepada-Mu datangnya rahmat-Mu, azimat-azimat ampunan-Mu, berikanlah kebahagian dan kesejahteraan rumahtanggaku , keselamatan dari segala dosa, beroleh segala kebaikan, mendapat syurga dan selamat dari neraka-Mu."

"Ya Allah..lindungi anak-anak ku Sofea Inara , Adam Irhami & Luqman Ikrami. Lindungi mereka dari segala musibah dan keburukan. Jadikanlah mereka anak yang soleh , beriman dan mendirikan solat mu...supaya mereka beroleh kejayaan dunia dan akhirat. Amin Ya Rabal - Alamin..."



Monday, January 31, 2011

Jan 31



Lil' Adam so excited - From polo : heading to Raja Ekram...


Sofea really enjoy with her heli.

as per promise

Sofea with her new toy...Helicopter la pulak...

ice cream time...yehoo....ibu n adam tengok je la...

mata bengkak...nangis kat rumah mak..

Ibu...I want to sleep....

yeay!! hang out @ padang polo - 6pm....


Sunday, January 30, 2011

My pray for them...

Ya Allah Ya Tuhanku...Aku mohon kepada Mu Ya Allah...
Lindungi anak-anak ku Sofea Inara dan Adam Irhami...
Lindungi dan jauhi mereka dari segala kesakitan, kemudaratan, gangguan syaitan yang kejam dan bahaya api neraka.... Lindungi lah keluarga ku...SesungguhNya Kau Maha Agung....


Adorable baby tententen






Ibu cannot stop uploaded your picture dear....You are adorable baby ...so cute..si debot ibu n ayah....love you sayang...Adam Irhami...... (31st Jan 2011)


Friday, January 28, 2011

Jan 29

Today task :

- Before pegi office antar kakchik , panchek n mama ke bus station. Bestnye dapat pi langkawi. Duk Berjaya Resort plak tu...best2!! Have fun guys...enjoy your holiday...

- Mama dah abis contract jaga adam n piya dah...huhuhuh...Thanks mama...We love you so much!! Hopefullu Sofea ok la tinggal rumah mak dia..huhuhuh..

- Nak pi beli single bed utk lil'Sofea.. Kesian tdo atas lantai je.


Thursday, January 27, 2011

Jan 28

lil' Adam slowly blaja isap jari...habis basah mittens dia...isyh...


Sofea Inara with her cousin, Izz @ Tok Mat's house.. the day we want to move to Ipoh. Masa ni hubby arrange goods naik lorry @ Orkid apartment.

Today task :

Pi MBB masukkan dowit sikit pastu ingat nak pi tabung haji ...sementara tunggu B nak join skali , cik puan pi jumpa cikgu kat TLC. Bought something for them @ The Store. Jadilah buat buah tangan....

What a lovely moment. Rindunye kat chikgu2 ni esp. Cikgu Sham....Nasib baik la pi visit diorg at least dapat gk tau Cikgu Rahilah nak retire this coming April...Should I arrange something for her? Jamuan perpisahan ke....Beli hadiah ke....ermmm....

Habis sorang2 nama kengkawan cikgu2 nih sebut. And setiap sorang ada kisah memasing. hehehhe...kelakar plus malu pun ada gaks bila dengar balik...

Semoga Allah SWT sahaja yang dapat membalas jasa baik cikgu. InsyaAllah....


::Jolie::


Bila la dapat tengok movie-movie ni dengan tenang? erm..rindunye momment layan movie nih...
hope dapat la tengok nanti...



Wednesday, January 26, 2011

Jan 27



- Dinner with suami terchinta, sofea , adam , mama , angah & tika....Dinner @ Koh Samui Resaurant ...Occay la jugak dish dia..sedap..makan sampai nak muntah..hikhikhik...

- Bila nak pi booking rumah ni..alalala...semoga semuanye berjalan dengan lancar. Dah 2 kali pi showhouse...Dua kali gak Adam *uk uk* kat showhouse tu...hahaha..hopefully dapat la duk sana sok....Masa kat showhouse tu sofea ley ckp "ala...rumah ni tak best...rumah yang sofea berak tu best"..alamak taste dia kemahen..Rumah 300K ++tu yang dia nak...yelah piya...Ibu pun kalo boleh memang nak rumah tu...tapi nanti kang kita tak makan lak....how? takde beli toys lagi...hehehehe

- Adam Irhami dah pandai dah lawan mata..takmo tido...alahai dah 2 hari ibu ngn ayah lewat pi ofis...camne ni Adam.......?

- Aritu Ayah Sofea duk bebel2 sbb sofea main buaian Adam. Yelahkan...ayah takut la sofea jatuh nanti ...kut buaian tu terbalik ke..ha...pastu sofea "ffffffffuuuuhhhhhhhh....ilang dah ayah.." hahahha...dalam erti kata ayah dah terbang ilang dah...ahahha dia takmo dengar ayah dia bebel2...anak owh anak!!

- lunch @ Ani Sup Utara , Greentown Center with Kak Mas & Kak Yati. I drove my MyVee altho' roadtax dah lama mati...tunggu dowit nenet la nak renew..

- ckp pasal nenet...nenet nak export import...wah! mana plak la dia dapat idea nak buat bisnes gituw...semoga mak mertua ku ini dilindungi...Jangan la ada plak yg take advantage kat dia lagi.....




Tuesday, January 25, 2011

Jan 26

Today task :
- still continue initial & final quote...arini buat station teypeng lak..

Arini masuk lambat. pi bekfest kat depan Unikl...sebab dh lapar sangat.

Mood:
- Bonus half month. Jadilah nak buat survive utk next month. nak belanja lebih2 pun tak dapat.
uhuhuhhhu....ingat dapat la beli for myself...cam harapan tinggal harapan la...nk beli perfume pun tak dapat camni bila dh buat brekdown expenses....sedihnye..
- Camne nak beli rumah gini..nk bayar monthly plus current house rent lagi..).nak saving lagi..nak holiday ....erm...........................
- Ala....nak pi holiday.....nk pi KL pun x lepas gini....





Monday, January 24, 2011

my lil' angel




Inara with her cute face..Sekejap je masa berlalu...Now she's almost 4 years old...OMG! Thats mean we all dah kawin hampir 5 tahun..Alhamdulillah..Semoga Allah SWT merahmati kami sekeluarga...


Jan 25

25.1.2011

Today job task : Initial & Final Quotation : Nak buat comparison quotation subcon utk project 2T.

Got news :
a) Company tak bagi cuti extra utk Chinese New Year..so kalo nk cuti on saturday kene amik leave...LOL!
b) Kak Chik n Panchek x dapat nk pi holiday2 @langkawi...last minit baman cancel plak..ckp dah full...amenda la..kata ada...tetiba takde...rugi cuti diorg ...rugi dowit tiket bas...sian depaorang...

My mind : Damn...bila gaji nak masuk ni!! Seriyes sangap!!

Tuesday, January 11, 2011

Lil' Adam born 10.10.10



sofea , ibu & adam(in my tummy) @ waiting area Dewan Bersalin

8 Oct 2010 ::

8.00am Register @ Dewan Bersalin, Hospital Sg Buloh.. Waiting to admit almost the whole day.
10.30pm Baru dapat bed @ Wad 6A

9 Oct 2010 ::

6.30am Solat Subuh
7.30am Breakfast, Mandi , Cit Cat ngan Dak Yati bed sebelah...
9.00am Doc check opening. Masuk 1st ubat induce ...Terus contraction....ECG machine tunjuk
contraction yg tinggi....Dah mula sakit tapi still control cool.
2.00pm Doc dtg lagi check opening. Baru bukak 2cm...alahai...lama lagi...
3.00pm Induce for 2nd times plak...same like before. contraction mula terasa.
3:10...ermm...sabo je la...utk ilangkan stress n rasa berdebar2...ibu baca novel Liana
Afiera Malik...kasi reda sikit perasaan ni...
6.00 pm Doc check lagi opening...turun plak jadi 1cm...isyh...dak Yati pun sama.
9.30pm Dengar Dak Yati mengerang sakit...sakit yang amat..sian dia.. Hubby dia pun dtg immediate. Pas kat dia Surah Yasin. 15mins pas tu...Nurse check terus bwk dia pi labor room. Rupanye tak sempat transfer bed kt labor room tu terus bersalin..hehehe...

10 Oct 2010 :

Tarikh yang diidam2kan. I really wish this date. Alhamdulillah...Kul 9.30am Doc check opening 3cm terus pi labor room.
12.00pm Nurse inject @ punggung ..rupanye ubat tdo + tahan sakit. ley plak tdo.
2.00pm Rasa haus sangat. Request air nk minum..erm..tak dapat. sedih betul.
3.00pm Sakit tu mmg terasa la. Ni tangan both side masuk air ape tah.. satu side 2 tube air..bayangkan lah sakitnye. Pastu tanya Nurse lama lagi ke..cannot tahan anymore..She said " lama lagi ni kak...1cm 1jam..." Erk?? ko biar betul dik...Zaaaasss...terus rasa senak kat perut cam nak ter"tuuttt"..senak yang amat...Tengok jam baru kul 3..takkan nk tunggu lagi 5 nam jam kut...

Kul 4.00pm gitu terus rasa sakit yang cannot describe lah camne rasanye...Dah kuatkan sikit suara mengerang..Nurse pun check..."Ok...cepat2!!" Alhamdulillah..lega sangat dah rasa bila dengar diorg ckp dah ready for labor..Boleh lak tanya nurse2 tu dah ready ke sbb diorg nk pakai glove la..apron la...Ok.."panggil suami dia..." N few seconds somi terchinta masuk..

Dalam kul 3.50pm Alhamdulillah ...berjaya! baby boy with 2.56kg. Siap terbelit leher with tali pusat. sian dia...


Adam & Ibu @ NICU kanak-kanak. Doc nak monitor blood sugar lil' Adam.

once lil' Adam born @ labor room

And baby ibu yang comel tu we give a lovely name : Adam Irhami ( Rahmati aku..or Bless me! )
Terima Kasih Ya Allah!...................