:: Muhasabah diri ::

"Ya Allah, sesungguhnya aku mohon kepada-Mu datangnya rahmat-Mu, azimat-azimat ampunan-Mu, berikanlah kebahagian dan kesejahteraan rumahtanggaku , keselamatan dari segala dosa, beroleh segala kebaikan, mendapat syurga dan selamat dari neraka-Mu."

"Ya Allah..lindungi anak-anak ku Sofea Inara , Adam Irhami & Luqman Ikrami. Lindungi mereka dari segala musibah dan keburukan. Jadikanlah mereka anak yang soleh , beriman dan mendirikan solat mu...supaya mereka beroleh kejayaan dunia dan akhirat. Amin Ya Rabal - Alamin..."



Sunday, April 26, 2009

Slumdog = Bangla



Sejak tengok cite ni...We al dah stop makan kat Mamaks..Seriously...Aiyo! Loya tekak! Kalo opah sofea tengok cite ni konfirm dia cakap " Ha...tu la yang mama tak suke"..ngehehe..

Saturday, April 25, 2009

Awok keluar dah...

Buat pertama kali cik puan nanes utk AF7 bila AC announce Aril terkluar .. Sedey la pulak. Tengok muka dia pun terkejut. Nih gara-gara Marsha interframe kat diary la...Kalo minah tu takde konfem stil kekal lagik...ADuhai..dah tak happening lagi la..

Dia nih ok..but last week bila Marsha jadik RA AF ..dia control2 poyo..a bit poyos..dats y la voters menyampah kut...Ermm..ada AF masuk x?? ngehehehe...Kalo ada AF Masuk sure nenek sofea pun sokong..Betul kan nenek..?? heheheh. Tapikan the most happiest man last nite mesti lah Ariel yg kat rumah ni. Huh!

Prep!!



Sofea dah study buku standard one occay..

Geram betul!!


Jalan lagi..

Ermhh...Kalo week days mesti cakap takmo pegi mana2 weeken nye..On weeken plak lain cite..Kaki ni mesti nak merayap.. Panas kut duk rumah. Tapi cuaca kat luar lagi panas! Maha Panas! Tapi nak jugak keluar.

And today ..cik puan dan keluarga pegi jalan-jalan tengok binatang.. Sofea paling excited. Ada tiger, elephant, giraffe, birds, monkeys, lions, fish..blurp..blurp... Banyak sangat.. Best sangat..

Sofea pun seronok jalan kaki sendiri although kekadang tu asyik takut visitors yg lain. Makan aiskrim...best nye... Lepas jalan2 kat zoo, kitaorg gi rumah opah ebah.. Mandikan sofea and around 830 pm kitaorg berambus balik subang. Sofea masuk kete tak sampai 5 minit tido dah...Tido kepenatan.


Peace occay..

Sofea suka elephant..

sofea suka giraffe

Banyak lagi gambar binatang2 tu...Next time la aplot.

Thursday, April 23, 2009

Pendekar Bujang Lapok! Aiyo!!


Ibu & Ayah : nih ape sofea??

Sofea dengan pantas menjawab "Ai Mambang"

Monday, April 20, 2009

bilik acu yang bersepah...sabo je laa...
nih ruang tengah rumah...opah letak tv kechik je..

nih tangga rumah opah. Acik Ana ngn Pak Enche yang tolong hang up frem2 gambo tu...

( nanti upload laghik...banyak lagi gambo)




Monday, April 13, 2009

Tahun 2009

Semoga bulan April dan tahun 2009 ini membawa tuah kepada keluarga cik puan....AMIN!!


Bisnes ibu n ayah...(Strugle!) Semoga bisnes mendapat sambutan....Boleh la pegi Cambodia!

Dah besar dah ..occay!

Thank you Acik Yong & Pak Long Amin...
Dah pakai je baju tu terus cik sofea cakap...."Chomelnye.."
Heh ..Sabo je la....