:: Muhasabah diri ::

"Ya Allah, sesungguhnya aku mohon kepada-Mu datangnya rahmat-Mu, azimat-azimat ampunan-Mu, berikanlah kebahagian dan kesejahteraan rumahtanggaku , keselamatan dari segala dosa, beroleh segala kebaikan, mendapat syurga dan selamat dari neraka-Mu."

"Ya Allah..lindungi anak-anak ku Sofea Inara , Adam Irhami & Luqman Ikrami. Lindungi mereka dari segala musibah dan keburukan. Jadikanlah mereka anak yang soleh , beriman dan mendirikan solat mu...supaya mereka beroleh kejayaan dunia dan akhirat. Amin Ya Rabal - Alamin..."



Tuesday, June 7, 2011

Refreshment


Memang la ..kene pi jalan2 at least once a year...baru boleh refresh mind ni....kut tak sengal aje..
so tunggu next year pulak....pi Mabul la pulak...ngn Cik yong!!




Semoga berjalan dengan lancar ..selamat pergi selamat balik...


Thursday, June 2, 2011

::Flashback...Reunion TLC::


+ Tak perasan tak de pun buat entry pasal reunion...alhamdulillah semua berjalan dengan lancar. Emcee was great...Committee members pun semua memainkan peranan dengan baik..

+ Ok lah ...venue not bad..selesa..makan pun banyak berlebih...sebab ramai yg tak datang. Sayang sangat. Pagi event tu we all rushing dari teluk intan ke ipoh..budak2 kat kg. so smpi medan gopeng pi cari wrapping pape utk balut adiah sbb tak cukup pulak...amik birthday kek imad + kek engagement azrul....terus balik rumah...siap2 balut semua ..amik adiah2...pi otel ...antar brg2 dulu aroun 12pm...tgk setting hall..mujur imad tolong antar banner kat hotel pagi tu..takde la kelam kabut....sib baik..

+ Dah setel adiah2 , setle prop ( terpaksa tlg dak2 hotel tu..sbb diorg tak tau nk letak mana semua tu...) in fact belon pun diorg tak prepare..penat mention awal2..., setel table semua baru la balik..masa tu dah dekat pukul 1pm kalo tak silap..nak mandi nak siap2 lawa2 pakei bedak...



+ How lah kelam kabutnye...sempat makan maggi je kt rmh sbb dah lapar sangat..Yg tahpapenye current pengetua sekolah sibuk pulak nak datang..hari ni event hari ni ckp nk dtg..PEkkk kang! mana nak cari adiah yg best2....roger john..john yg pi carik..dapat la bekas ukiran mende tah...

+ Goodie bag was awesome..kekanak siap dapat toys lagi..suka lah....yang best gak sebab sharifah khasif, cikgu jasmin n cikgu azlina sudi datang dari jauh..Alhamdulillah.... Nyanyi lagu sekolah pun best jugak...

+ Thanks kakyong yatie....next time jangan serik buat lagi ekk...kihkihkhih...


Wednesday, June 1, 2011

::2 Jun 2011::

+ Petang semalam pegi hantar mama balik ke kg...dengan adam & sofea...sofea sooooo happy balik kg...as usual tak payah pi rumah mak...

+ Pagi ni ibu pegi keje lewat sikit...Lil boy ibu dah bangun...so eksaited balik teluk intan jumpe atuk ngan acu dia... pagi2 dah masuk walker and masa ibu kuar nk pi sidai towel, dia dah laju je ngn walker ke luar pintu...nasib baik pakai kan dia kasut..so allowed him pijak rumput..kuat dia tolak walker dia tu kat atas rumput...seronok!!!! sangat puas hati...bila ibu kata sudah pastu angkat adam nak bagi kat opah..adam takmo..pegang baju ibu kuat2....heeee.....

+tak sabar nak jumpa buah hati malam ni...rindunye....