:: Muhasabah diri ::

"Ya Allah, sesungguhnya aku mohon kepada-Mu datangnya rahmat-Mu, azimat-azimat ampunan-Mu, berikanlah kebahagian dan kesejahteraan rumahtanggaku , keselamatan dari segala dosa, beroleh segala kebaikan, mendapat syurga dan selamat dari neraka-Mu."

"Ya Allah..lindungi anak-anak ku Sofea Inara , Adam Irhami & Luqman Ikrami. Lindungi mereka dari segala musibah dan keburukan. Jadikanlah mereka anak yang soleh , beriman dan mendirikan solat mu...supaya mereka beroleh kejayaan dunia dan akhirat. Amin Ya Rabal - Alamin..."



Wednesday, April 25, 2012

extra time

after dah submit worktask untuk harini..apa lagi..mula la ibu blogwalking..gugle itu ini...and I found something!! something interesting...suka2x..

Anyway ni perkhabaran diatas takde kene mengena dengan entry hari ini. hehehe occay. Lets talk about photo kat bawah ni. Ni during cousin's wedding kat Muadzam Shah. Seronok mama jumpa Datuk Sarimah a.k.a mem Abdul Wahub tu...So chantek..Alhamdulillah Allah membuka mata dan hati beliau untuk berkarya dgn jalan yang lebih baik. Kalo tak jadilah seperti artis2 veteran lain yg masih open hair open itu ini. Owh ye..Datuk Sarimah ni pangkat opah sedara my cousin sebelah ayah..Memang muka stok adik beradik lawa2 belaka...cute miut...
Yg tepi sebelah kiri - Makcik Nor dari Cheras.

Ok..next cerita pasal org jual insurans plak..ermm heran la...dan makin menyampah pulak bila call kita ckp konon2 teringat kat kita..ternampak no kita dalam phonelist dia...abih ckp anak berapa la...a bit psl keje..pastu terus ckp pasal insurans...bila kita ckp "ermm takpelah...belum lagi kut.." terus end phone gitu saja..yekelehh...orang camni pun ada ke? Lagi satu baru-baru ni...few days yg lepas ada gk sorang brother ni sapa di fb..same as usual ckp pasal anak brape umo etc...pastu jadikan kes anak dia sakit kene bedah kepala untuk promote insurans dia...yo!! ada jugak orang camni..Entah lah...yang penting takde apa yg dipohon selain dikurniakan kesihatan yang baik dan dilindungi dari segala keburukan untuk seluruh ahli keluarga....


Back to Seri Margosa..ermm so far rumah dah kemas a bit lah ..cuma kain baju tak terurus lagi...Mujur ada acu ..memang helper betul2x lah...here gambar langsir kat master bedroom. Warna pilihan feveret saya dan suami...:D Fabric dari Nagoya tesco and railing dari IKEA (thanks kakchik)... Rafly semua langsir + railing menelan belanja RM550.00... Idak la sampai beribu2 ringgit order kat kedai deco itu ini kan... hihihi Alhamdulillah...

Ni gambar before pindah.After pindah tak berkesempatan lagi nak amik gambar..hehehe...Here our dining space before enter to kitchen area. Tak la besar sangat cukup la kalo nak masuk meja makan baru 6 kusi...kalo 8 kusi tu sempit kut..entah la..so far masih mengekalkan meja makan yg sediaada 4 kusi..ehhehe 
Lampu hanging 6 ketui tu beli kat MZ ...harga dalam RM150.00 include bulb...boleh lah...Adam yg paling suka sbb setiap kali on lampu ni dia dongak and ckp "waghhh.." (nada impress gituw..hehehe)

Ni pun gambar before pindah..sejurus selepas upacara basuh rumah.. Tu pintu stor bawah tangga tu dah dipenuhi barang2 dah skang ni..tapi nk kene tapis balik sebab yang masukkan barang2 tu bukan tuan rumah. ehehhehehe ...Tengok lah..settle kemas semua bilik/area baru bukak citer balik pasal stor tu nanti...

Nak buat kenduri? Entah lah...penat rasanye..Mula2 memang nak..sekali dengan majlis Aqiqah Luq..tapi rasa cam tak larat..Rumah tak kemas lagi..ni dah nak masuk bulan 5...tengoklah...Nak kene tgk schedule en.somi jugak..so we leave this "kenduri" topic dulu ye... :D Anyway esok pun dia dah ke Penang sampai Sabtu malam...camno nak berevent2 kat margosa ..hehehe

Ni gambar kat luar porch..Ekceli design luar rumah sama je la mcm row depan tu...Ni selepas pemasangan tut tut kat gate tu...masih mengekalkan pagar asal walopun neighbour rata2 dah bertukar ke pagar yg lebih gah. Pasang benda alah ni pun sekadar memudahkan proses kluar masuk pegi balik keje angkut kanak-kanak bertiga tu...Yg tak ley handle sekarang ni ofcourse si Abg Aa...Lagi satu dapatlah mengelakkan ibu tinggalkan anak2 ibu dlm kete kalo nk bukak gate tu nanti. Yg paling riso waktu hujan la and if ayah pi otstesen...Memang haru...So Alhamdulillah..Syukur2x!! 

Here hasil utk living hall.. 

No comments: