:: Muhasabah diri ::

"Ya Allah, sesungguhnya aku mohon kepada-Mu datangnya rahmat-Mu, azimat-azimat ampunan-Mu, berikanlah kebahagian dan kesejahteraan rumahtanggaku , keselamatan dari segala dosa, beroleh segala kebaikan, mendapat syurga dan selamat dari neraka-Mu."

"Ya Allah..lindungi anak-anak ku Sofea Inara , Adam Irhami & Luqman Ikrami. Lindungi mereka dari segala musibah dan keburukan. Jadikanlah mereka anak yang soleh , beriman dan mendirikan solat mu...supaya mereka beroleh kejayaan dunia dan akhirat. Amin Ya Rabal - Alamin..."



Thursday, February 12, 2009

Kisah Chenta Cik Puan


Cik puan kenal dengan laki cik puan masa blaja lagi..Masa tu takde kenen2 nak lekat ngn dia eeh...Setakat kenal tru member2. Cik puan ingat lagi dat time we all pegi ujung JB nun ber hoorey2...masa tu ramai2..cik puan ngn member2 cosmate n dia pun ngn member2 bujang dia. Kitaorg g tgk wayang rasanye..pastu gi makan2. Makan pun di ujung table. Cik puan kat ujung sini dia kat ujung table sana. Nak dijadikan chite, dia tinggalkn sweater busyuk dia yg pink coror tu kat dalam kete aura cik puan. n cik puan pun terbawak balik rumah sewa...ermm...ada la kesahnye kat sweater tu.

Pastu Cik puan ada la contek2 tru ym ..sbb dia study kat obersea. sembang2 pun biasa2 je..takde pape perasaan..setakat say hi...sbb masa tu dia suka kat member cik puan..so..ok la..

sampai la cik puan dah abih study...d last day before cik puan bungkus my things nak berambus dari utm , cik puan sempat send msg tru ym inform kat dia...yg cik puan dah abih study...Tapi disebabkan semangat chatting cik puan masih kebal, sanggup cik puan gi register internet kat teluk intan tu...bersambung la ym we all...

And smpi la time dia abih study kat Bradford dulu tu , cik puan gi amik dia kat epot. Tah pesal cik puan baik ati..dah la flight dia delay..sumpah masa tu pun cik puan pegi sekadar atas dasar member. punya la lama menunggu....bangun pepagi plak tu..aduyai..


Then cik puan bawak dia gi rumah Acik Yong...biar dia rest before member dia datang amik dia plak petang tu...

Rupenye masa tu dia tak balik2 jb lagi..kebetulan dah nak raya haji..cik puan offer dia kalo dia nak beraya kat kampung cik puan, boleh la tumpang acik yong...Masa tu cik puan kat teluk intan. N tak sangka rupa2 nye dia datang jugak ngn yong n bamin...terkezut cik puan. tapi masa tu control la muka..kunun takde pape...hehehe..oh ye..masa tu mama n ayah gi haji. dats y cik puan berani offer dia datang..kalo tak ..ya ampun..sory beb! tak larat nak dengar bebelan mak bonda yang pentingkan adab2 nih..althou anak2 dia selalu redah je..hehehe..sorry mak!

Kitaorg adik beradik celebrate raya haji kat rumah opah yam ( sebelah ayah cik puan)...masa tu arwah atuk baru je pegi. Bagi memeriahkan rumah opah, we all pun decide la nak tdo kat sana. Last kitaorg tdo rumah opah yam pun lama dah..masa kecik2 ada la..Haa...masa kat rumah opah la moment2 chenta tu terbit..bila diorg nak balik kl after tu la perasaan tu lain.....Kebetulan plak I 've got a green light from my dearest makcik yang sporting ( Mak Kak Umie)..."Bagus kak Yang..makcik suka budak tu"...acecece....kawe ni senyum je laa...hikhikhik..Apa lagi..kitaorg pun declare la serious...heheheheh....

And Alhamdulillah...cik puan berjaya gak mengharungi cabaran-cabaran couple2 nih. Biasa ar pompuan ..hikhikhik....

No comments: